Jupiler Pro League, of de Belgische Pro League, is de hoogste voetbalcompetitie in België. De competitie werd opgericht in 1895. Er zijn 16 teams die seizoen na seizoen tegen elkaar strijden. Jupiler Pro League is binnen België popualair met bekende voetbalclubs zoals Club Brugge, AA Gent, KRC Genk, Standaard Luik en Anderlecht. Ook buiten België wordt de Jupiler Pro League nauwlettend gevolgd door voetbalfans.

Geschiedenis Belgische Pro League

Voetbal is de populairste sport van het België en wordt sinds het einde van de 19e eeuw in België beoefend. De Koninklijke Belgische Voetbalbond is het bestuursorgaan van voetbal in België en is gevestigd in Brussel. De KBVB houdt toezicht op alle aspecten van het voetbal in het land, inclusief de nationale heren-, dames- en jeugdploegen en het Belgische voetbalcompetitiesysteem. De organisatie werd opgericht in 1895 en werd in 1904 aangesloten bij de FIFA en in 1954 bij de UEFA.

De Belgische Pro League (officieel bekend als Jupiler Pro League) is de hoogste competitie voor voetbalclubs in België. Het wordt betwist door 16 clubs en werkt volgens een systeem van promotie en degradatie met de Belgische Tweede Klasse. De wedstrijd werd in 1895 opgericht door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en werd voor het eerst gewonnen door FC Liégeois.

Anderlecht club met meeste titels

Anderlecht is de ploeg die tot nu toe het record in de Jupiler League heeft met 33 titels. Een seizoen loopt van juli tot mei en de teams spelen in totaal 32 wedstrijden (30 wedstrijden in het reguliere seizoen en de play off of de degradatie play off). Anderlecht, Brugge, Gent of Standard Luik zijn de belangrijkste voetbalteams om in te zetten in deze voetbalcompetitie. Het zijn teams die een goed doelgemiddelde hebben en gemiddeld één doelpunt per wedstrijd scoren. Ook thuis spelen ze goed, waar het resultaat in de meeste gevallen in hun voordeel is.